De overgang naar (een nieuwe) school

Naar aanleiding van de aandacht in de media voor mijn promotie onderwerp ‘De Transitie Naar School’, is veel belangstelling getoond door zowel ouders als leerkrachten. Ik kreeg veel vragen over hoe ouders en leerkrachten de overgang naar school het beste zouden kunnen begeleiden voor hun kinderen. Op deze pagina kunt u vragen stellen over de overgang naar (een nieuwe) school. Ik zal proberen om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden om u te ondersteunen in het faciliteren van een soepele overgang. Indien wenselijk kan ik ook en consult weiden aan persoonlijke begeleiding van ouder en kind, of een lezing geven op school.

  • Heeft u zelf vragen over de overgang van uw eigen kind naar school?
  • Bent u leerkracht en wilt u weten hoe u het beste om kan gaan met instromende kinderen?
  • Heeft u vragen over hoe u het beste de overgang naar een nieuwe school kunt faciliteren?
  • Heeft u vragen over de overgang naar de middelbare school?

Vul het formulier hieronder in, en u krijgt van mij persoonlijk antwoord. Geef daarbij een duidelijk schets van de situatie en eventuele problemen. Vergeet niet te vermelden wat de leeftijd van uw kind is.

[contact-form 1 “Contactformulier 1”]

The transition to (a new) school

Due to the media attention for my dissertation topic`The Transition to Early Education´, I received a lot of reactions from parents and teachers. Mostly, I received questions about how best to support children in their transitions. On is page you can pose your questions concerning transitions (to school). I will answer your question to the best of my ability to support you in facilitating a smooth transition. I can also provide more personalized support  for parents and children in private consultations, or for teachers in the form of interactive sessions or lectures.

  • Do you have questions about the transition of your own child to elementary school?
  • Are you a teacher and would you like to know more about how you can facilitate smooth transitions for new students?
  • Will your child be transfering to another school in the near future and do you have specific concerns as to how best to facilitate the transition?
  • Do you have questions about the transition from primary to secondary education, or from secondary to tertiary education?

If you provide me with a brief situation sketch in the form below, I will reply as soon possible.  Don’t forget to mention the age of your child, and if you are already experiencing problems, please include that information as well.

[contact-form 3 “Contact_EN”]